Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Συναισθηματικές αλοιφές..




Τώρα πια μπορείς να αρχίσεις τους απολογισμούς. Η οθόνη μπορεί να γεμίζει με ένα τεράστιο

The End

σε κάποιο βασικό τομέα της ζωής σου, ενώ για κάποιον άλλο υπάρχει ένα

"Προχώρησε στην Επόμενη Πίστα."

Ναι, όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει… Όλοι ξέρουμε ότι είναι δύσκολο όταν ακούς την πόρτα πίσω σου να κλείνει.Ειδικά όταν εκείνη αφήνει έναν εκωφαντικό θόρυβο που σε ανατριχιάζει και σε ξεπετάει απο το κορμί σου..

Μερικές φορές, όπως τώρα, ίσως αναρωτιέσαι πώς γίνεται οι έφηβοι να θυσιάζουν τα πάντα για να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν σε έναν έρωτα. Ζήτημα σφρίγους βεβαίως και ορμονών, όμως και σε σένα αρχίζει να διαφαίνεται ότι χωρίς έρωτα και δημιουργικότητα η ζωή είναι αβίωτη,ανούσια,άγευση,σκληρή,ασπρόμαυρη,άηχη..

Μα εσύ αλλάζεις στρατόπεδα στη μέση της συζήτησης γιατί δεν υπάρχει αρμονία χωρίς να προηγηθεί δυσαρμονία..Και γιατί πλέον μετά απο τόσα θεωρείς κακόγουστες τις συναισθηματικές αλοιφές που ανταλλάσσονται όταν αυτές δεν υποστηρίζονται από πράξεις..κακόγουστες και άνοστες.. σε πιάνει πανικός και μόνο στη σκέψη ότι η καρδιά σου συχνά δεν δίνει δεκάρα για τα όχι του μυαλού σου...

Πρέπει να μάθεις να ακούς..να νοιώθεις..να σκέφτεσαι και να ζείς τις σκέψεις σου..δυνατά και έντονα..ο έρωτας και η επιθυμία δεν εξηγούνται..είναι ακατανόητα..και ανίκητα..
Το ασανσέρ θα πάει ή στο ρετιρέ ή στο υπόγειο...κοπήκαν οι ενδιάμεσες στάσεις..τέρμα..δεν έχει άλλες..Διάλεξε τι θέλεις..

Μερικές φορές οι φαντασιώσεις σε έχουν παρασύρει σε χωράφια ή σχέσεις που δεν σου βγήκαν σε καλό, άρα ξέρεις πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα όνειρα και οι παράλογες προσδοκίες. Εάν όμως δεν υπήρχαν οι ψευδαισθήσεις δεν θα υπήρχαν ούτε πάθη ούτε ανακαλύψεις νέων ηπείρων. Αν βασιζόμασταν μόνο στα ένστικτά μας θα παραμέναμε στην αναπαραγωγή και δεν θα σηκωνόμασταν ποτέ στα δύο μας πόδια.

Έκλεισε η πόρτα κι ας μην το κατάλαβες..καλό είναι..




ps..σημασία έχει ποιον ονειρεύεσαι για να κοιμηθείς και όχι ποιός είναι δίπλα σου...



photo by N.Vasilakis

3 σχόλια:

  1. ".σημασία έχει ποιον ονειρεύεσαι για να κοιμηθείς και όχι ποιός είναι δίπλα σου..."

    Τί λες τώρα; 1000% αληθινό δυστυχώς.
    Καμιά φορά όμως, αυτός που κοιμάται δίπλα σου κάνει τον ξύπνιο σου πολύ πιο όμορφο από αυτόν που ονειρεύεσαι απλά για να κοιμηθείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τραγική η ειρωνεία..με μια γεύση πίκρας στη γλύκα του ξύπνιου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή