Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Baggage

Μια βαλίτσα..Μια πολυχρησιμοποιημένη βαλίτσα,φτιαγμένη απο μαλακό καφέ δέρμα με απαλές,στοργγυλεμένες,πλαινές άκρες.Με λουριά που τυλίγουν γύρω της και κρατούν ασφαλισμένο το περιεχόμενο της.

Όλα μέσα τακτοποιημένα με ευλάβεια.

Σαράντα τρείς αναμνήσεις,λίγες δόσεις νοσταλγίας,μια καλά κρυμμένη θλίψη στο χαμόγελο ενός πάνινου κλόουν,ένα ζευγάρι παπούτσια χωρίς κορδόνια,μια μικροσκοπική μπλε ομπρέλα,ένα βιβλίο για πουλιά,το μπουκαλάκι για τις ιπτάμενες σαπουνόφουσκες,χάπια "σ'αγαπάω" για τις δύσκολες νυχτερινές ώρες αυπνίες..

Κάτω απο την μάλλινη κουβέρτα,μια αγκαλιά,μια ύστατη αγκαλιά και μια ανάγκη να της κάνει παρέα.Νότες και χαμόγελα σκορπισμένα σε κάθε μικρή γωνία της και μια φωτογραφική μηχανή μέσα στη θήκη της.Παλιά αναλογική με ένα φιλμ δώδεκα στάσεων και μια τελευταία ανυπόμονη λήψη.

Εξωτερικά γεμάτη αγγίγματα..Δαχτυλικά αποτυπώματα χεριών που την χαίδεψαν,την κράτησαν,την στρίμωξαν στην αγκαλιά τους,την είχαν στην έννοια τους και χεριών που την έσπρωξαν.την ξέχασαν.την αναποδογύρισαν χωρίς να νοιαστούν για το περιεχόμενο της.

Άρχισαν τα σχολεία καλή μου.Ήρθε ο Σεπτέμβρης και εσύ είσαι πάλι εκτός της εποχής σου.Πέσαν και οι πρώτες σταγόνες και μαλάκωσαν κι άλλο το δέρμα σου.Και γέμισαν τα λόγια σου τελείες.Έφυγαν τα κόμματα και έγινες και εσύ απότομη και κυνική.Φλόμωσες ειρωνείες και κωμωδίες γεγονότων.

Και περιμένεις τα χέρια που θα σε πετάξουν ψηλά..θα ανοίξουν τα λουριά σου και θα ξεχυθούν όλα τα μέσα σου ελέυθερα προς παντου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου